Itsenäinen levy-yhtiö

Ämyri Songs on uusi itsenäinen levy-yhtiö Tampereella.
Kiinnostuksemme kohteet ylittävät genrerajat, ja olemme avoimia kaikenlaisille uusille äänille ja ideoille.

Lähetä linkki demoihisi alla olevalla lomakkeella. Kerrothan samalla itsestäsi ja ajatuksistasi musiikkiisi liittyen. Otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Ämyri Songs julkaisut:

XELI – Stand By Me

”Harvoin sitä uskaltaa tarttua klassikoihin, mutta Stand By Me:sta cover-version tekeminen tuntui maailman luonnollisimmalta asialta. Stand By Me on samaan aikaan lohtu- ja voimabiisi, ja oma versioni siitä on saanut kimmoketta niin Ben E. Kingin alkuperäisestä versiosta kuin myös John Lennonin laulamasta coverista.” -XELI

XELI – Muukalainen (toinen nainen)

”Tätä biisiä kirjoittaessani en ollenkaan tajunnut, mistä kirjoitan. Se oli etiäinen. Tajusin biisin sanoman myöhemmin. Muukalaisen tekstin keskiössä on tunne siitä, että on vieras itselleen, muukalainen. Oman elämän edessä on sisäinen, demonisoiva ääni. Kaipuu, siitä tämä kertoo. Että löytäisi kotinsa omassa kehossaan.” -XELI

Limppu – Aikuinen

Vuonna 2017 kotistudioräpeillään hiphop-kentälle nousseen Limpun musiikki on tunnistettavissa persoonallisesta spoken word -vaikutteisesta rapista, jonka lyriikoissa artisti käsittelee moniulotteisesti elämää ja ihmismielen syvimpiä sopukoita.

Aikuinen herättelee erityisesti nuoria aikuisia pohtimaan aikuisuuden käsitettä – voiko todellakin olla niin, että vielä aikuisenakaan kaikki ei ole hallinnassa ja selvää: “Tää biisi on tarkoitettu kaikille niille, joita tulevaisuus mietityttää ja jollain lailla jopa pelottaa”, Limppu kertoo.

Komu – Halti (feat. Jutta Tihilä)

Halti on spoken wordia ja instrumentaalimusiikkia yhdistävä pieni tuokiokuva, joka kutsuu hetkeksi pysähtymään kaikin aistein kuuntelun äärelle.

Haltin teksti on mysteeri, jota kerrotaan tulen äärellä pakkasen paukkuessa ulkona. Tarinassa on pohjoismaisen luonnon mystiikanelementtejä – karun, koskemattoman luonnon ympäröimänä ihminen pääsee kosketuksiin itsensä ja oman pyhänsä kanssa. Tositapahtumiin perustuva teksti on Jutta Tihilän kirjoittama ja puhuma.

Varjotarha – x2 (Komu Remix)

Varjotarha on studiokollektiivi, joka yhdistelee omintakeisesti tummasävyistä alt-poppia, rosoista indierockia ja hämyistä triphoppia maanläheisen mystiikan aaltopituuksilla.

Arvoituksellisesti nimetty x2 luotaa runollisella pohjavireellä ihmisyyden ulottuvuuksia. Kysymysten siivittämä teksti maalaa montaasin tavoin mielikuvia kosmisista sfääreistä merensyvyyksiin, tarjoten kuulijalle tilan hahmotella pirstaleista ja paradokseista omalla tavallaan ehyen panoraaman ihmismielen sisäavaruudesta.

Vapaus feat. HunkPunk – Lajinsa Ainoo (Komu Remix)

Lajinsa Ainoo kertoo räppäreiden kasvamisesta ja elämisestä pienellä paikkakunnalla: välillä tapeltiin, välillä vain huudeltiin, mutta se jos mikä oli varmaa — aina sattui ja tapahtui. Kappale on erityisesti niille, jotka ovat etsineet sitä omaa porukkaansa, ja jotka ovat joskus saaneet kuulla olevansa erilaisia.

Komu – Backpacker

”Tää biisi synty ihan valtavasta loman kaipuusta. En oo pitänyt about neljään vuoteen lomaa, ja yks päivä mulla vaan napsahti päässä, että lähen nyt mielikuvamatkalle maailman ympäri! Mulle tulee tästä vahvat Madventures -vibat. Tuleeks sulle? Toivottavasti kuitenki tykkäät, vaikka ei tuliskaan (tai et tiä mikä on Madventures)! Ei kait siinä, heitä biisi reppuun, timantti olkapäähän ja lähetään reissuun!” –Komu